Om bloggen

Kungsvägen är för alla som skriver, om skrivandets glädjeämnen och utmaningar, om dess spörsmål och mina egna svar på dem. Varför skriva? Vad spelar text för roll? Hur funkar kreativitet? Hur blir man produktiv? Hur kan man använda text i företagande och marknadsföring?

Dessa är exempel på saker jag funderar på och skriver om på bloggen, men bara exempel, för jag tar ett brett grepp på skrivandet. Skrivande och text är närvarande på många ställen: sociala medier, marknadsföring, B2B… I takt med att vi allt mer övergett ringandet och pratandet som kommunikationsmedel, blir text allt mer framträdande i våra kontakter med varandra. Det här intresserar mig sanslöst!

Bloggen följer också med i de vågrörelser som är mitt liv, och framförallt yrkesskrivandet. Jag använder min blogg för att testa olika saker, tankar och idéer. Så här kan du få läsa om allt från kreativ frustration till företagande till livet på internet till beror-på-mitt-nästa-projekt. Men allt relaterar alltid till skrivande på något sätt!

Inläggen på den här bloggen är inte polerade in i minsta detalj. Man måste hålla igång sitt skrivande –  det är anledningen till att jag har en blogg – och det fungerar inte om allt måste vara perfekt hela tiden. I kunduppdrag är jag självklart mycket noggrann!

Vem är jag?

Jag som skriver inläggen heter Eva Granqvist, och jobbar som frilansande copywriter och översättare SE-FI-SE. Som yrkesskribent går jag igång på marknadsföring, information och research och att sammanställa material till en attraktiv helhet.

Jag har skrivit informerande och sakligt, lättsamt och humoristiskt, kommersiellt och säljande. Jag älskar att ”anta målgruppsperspektiv” (urk vilket buzzword) och fundera på hur jag ska nå just en viss typ av läsare. Mitt behov av att se saker som delar av bredare fenomen, att se den övergripande helheten, gör att jag utvecklat en förmåga att anpassa min skrivton efter behov och bransch. Och det finns nog i mig naturligt också – olika stilar liksom bara fastnar på mig.

Mitt orubbliga mål är alltid att mina texter ska vara trevliga att läsa. Det finns ingen ursäkt för att skriva torrt och tråkigt. All typ av text kan göras läsarvänlig.

Texten Ora et labora (detalj från ett solur på Esbo gård, vid Kungsvägen) betyder Be och arbeta, och det är väl mycket det livet går ut på, nämligen att hoppas på det bästa och arbeta för att det ska ske!

Tack för att du läste om mig och min blogg!

Vill du veta mer om mig och vad jag gör? Besök min hemsida www.evagranqvist.com eller mejla eva@evagranqvist.com! Eller kör på i kommentarerna här på bloggen!

Fortsätt gärna här:

Om skrivrutiner: Lita inte på känslorna. De leder dig ofta fel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *