Om bloggen

Kungsvägen är för alla som skriver, om skrivandets glädjeämnen och utmaningar, om dess spörsmål och mina egna svar på dem. Varför skriva? Vad spelar text för roll? Hur funkar kreativitet? Hur blir man produktiv? Hur kan man använda text i företagande och marknadsföring?

Dessa är exempel på saker jag funderar på och skriver om på bloggen, men bara exempel, för jag tar ett brett grepp på skrivandet. Skrivande och text är närvarande på många ställen: sociala medier, marknadsföring, B2B… I takt med att vi allt mer övergett ringandet och pratandet som kommunikationsmedel, blir text allt mer framträdande i våra kontakter med varandra. Det här intresserar mig sanslöst!

Bloggen följer också med i de vågrörelser som är mitt liv, och framförallt yrkesskrivandet. Jag använder min blogg för att testa olika saker, tankar och idéer. Så här kan du få läsa om allt från kreativ frustration till företagande till livet på internet till beror-på-mitt-nästa-projekt. Men allt relaterar alltid till skrivande på något sätt!

Vem är jag?

Jag som skriver inläggen heter Eva Granqvist, och jobbar som frilansande copywriter. Som yrkesskribent går jag igång på fakta och research och att sammanställa dessa till en attraktiv helhet. Jag har forskat och intervjuat en del i mitt liv, och kanske är det en yrkesskada att jag älskar att skriva rapporter och redovisningar? En angenäm sådan isåfall!

Men faktum är att jag kan skriva vad som helst, egentligen. Och det beror på att jag älskar att ”anta målgruppsperspektiv” (urk vilket buzzword) och fundera på hur jag ska nå just en viss typ av läsare. Mitt behov av att se saker som delar av bredare fenomen, att se den övergripande helheten, gör att jag utvecklat en förmåga att anpassa min skrivton efter behov och bransch.

Mitt orubbliga mål är alltid att mina texter ska vara trevliga att läsa. Det finns ingen ursäkt för att skriva torrt och tråkigt. Även fakta- och forskningspräglad text kan göras läsarvänlig.

Texten Ora et labora (detalj från ett solur på Esbo gård, vid Kungsvägen) betyder Be och arbeta, och det är väl mycket det livet går ut på, nämligen att hoppas på det bästa och arbeta för att det ska ske!

Tack för att du läste om mig och min blogg!

Fortsätt gärna här:

Om skrivrutiner: Lita inte på känslorna. De leder dig ofta fel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *