Vad är din värsta skrivupplevelse?

Frågan är lite kontroversiell, för ibland kan något som kändes mycket jobbigt när man var mitt uppe i det ändå få ett positivt skimmer när man minns det efteråt. Kanske därför att man ansträngde sig och slutförde något.

Men mitt värsta skrivminne ligger så långt från positivt skimmer det bara går att komma. Det var min magisteruppsats i statsvetenskap vid Stockholms universitet.

Jag kan inte minnas någon situation där jag varit så pressad som då. Jag hade akademiska ambitioner och magisteruppsatsen spelar en viktig roll när man söker in på forskarutbildning. Organisationen jag skulle skriva om tackade nej efter lång väntan, och jag satt där utan ämne när det bara var några veckor kvar.

Hur det gick? Min uppsats användes i undervisning och citerades i en SOU-rapport. Och jag kom in på forskarutbildning. Bara för att upptäcka att det alls inte var vad jag ville hålla på med.

Jag minns hur jag mådde efter att den uppsatsen var klar. Dåligt. Det tog ett decennium att hitta skrivglädjen igen. Och nu är skrivandet mitt yrke!

Livets vägar äro outgrundliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *