Tips för att få inlägg skrivna

Ibland drar jag mig för att skriva om sådana här tips, eftersom mitt intryck är att nätet svämmar över av skrivtips. Men nu  gör jag det i alla fall, chansen finns ju att jag kan bidra med något som du som läsare inte tänkt på tidigare. So, here we go:

-Rutiner, dvs. reservera en tid när du skriver inlägg för t. ex. LinkedIn eller din sida på Facebook. 

-Se skrivandet som en uppgift, inte något du gör när andan faller på. Eller visst kan du skriva också när andan faller på, men om du vet att den inte faller på tillräckligt ofta, så kan du inte räkna med den.

-Ställ inte för höga krav på dig själv, utan sätt ribban lågt till en början, t. ex. att du ska skriva ett inlägg i veckan. Det här kan jämföras med personer som börjar träna, går ut för hårt i början och tröttnar snabbt. Det ska vara lätt att lyckas till en början, så du inte blir modfälld. Blir det sedan fler inlägg, så är ju det bara bra!

-Spara sk. rainy day-inlägg och inläggsidéer, som du kan använda om det verkligen inte flyter på med skrivandet.

-Och första punkten igen, RUTINER. Vänta inte på att inspirationen ska infinna sig, utan reservera en viss tidpunkt när du producerar text.

Många har en romantiserad bild av skrivandet, men det kan också ses som en arbetsuppgift som ska utföras, och som blir lättare med tiden när man får erfarenhet. Se skrivandet som en muskel som tränas upp av regelbunden ”ansträngning”. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *