Tillämpar du själv de råd du ger åt andra?

Jag ger gärna råd åt andra som jag allt som oftast glömmer att tillämpa själv.

Har märkt det när jag kommit på mig själv med att sitta och gnissla tänder över ett problem. Plötsligt slår det mig att ”hallå, vänta nu, det här är ju PRECIS ett sådant problem som jag brukar råda ANDRA att göra si och så!”.

Det hände faktiskt precis nu i morse. Jag har inte riktigt kommit på något att skriva, varken här eller annanstans, under hela veckan. Så är det ibland, låt oss vara snälla mot oss själva.

Men när andra drabbas av writer´s block, är jag fullproppad med råd. Ett sådant är att ta närmsta bok/tidning, slå upp den och skriva om det första du ser.

Så jag gjorde det, och läste följande mening: ”Giving your counterpart the illusion of control by asking calibrated questions – by asking for help – is one of the most powerful tools for suspending unbelief.”

Boken heter Never Split the Difference. Negotiating as if your life depended on it, och är skriven av Chris Voss. Jag kan verkligen rekommendera den för alla som sysslar med försäljning, för även om skribenten är fd. gisslanförhandlare för FBI, så är tipsen tillämpbara på alla livets situationer där det förekommer förhandling.

Se där, jag fick till ett inlägg med bokrekommendation och allt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *