Om telefonskräck: Det ringde – och allt förändrades!

Tänk om vissa personer visste vilken betydelse de kan få i ens liv!

De första månaderna som företagare vågade jag inte ringa kunder. Jag skulle nog hellre ha tagit gift än ringt någon. Ofta är vi skribenter kanske lite introverta och föredrar att kommunicera i skrift. Men telefonskräck är inget ovanligt, vet att det känns läskigt för många att ringa en person de inte känner och ”störa”.

Det gick ju bra att kommunicera via email, men ofta är det så att folk slutar höra av sig, och man får aldrig veta varför. Kanske tycker de man ”är för dyr”, men isåfall vill jag ju att de ska säga det, så kanske man kan komma fram till någon lösning. Förhandla och deala är ju en naturlig del av företagsrelationer.

Så jag insåg nog att det var till skada för mitt företag att inte våga ringa upp folk och prata med dom.

Men så hände det. En dag ringde det på min telefon, och det visade sig vara en person från ett företag jag kontaktat via mejl. En person som lät lite nervös faktiskt! Vi pratade och det samtalet gick väl inte till historien som världens mest avslappnade samtal. Men ett samtal likväl!

Senare SAMMA DAG ringde det IGEN! Och nästa dag ännu en gång! Och nu kändes det inte ett dugg märkvärdigt mer. Det jag gått och förstorat i mitt sinne kändes som den naturligaste grej i världen.

Tack vare detta elddop jag fick i telefonsamtal tar jag numera alltid tag i telefonluren när något är oklart. Och det har på alla sätt och vis gagnat min företagsverksamhet. Många märker jag blir lite förvånade när jag ringer, så jag misstänker att folk faktiskt i ganska hög utsträckning undviker att ringa om de bara kan.

Tänker på den där första personen som ringde mig. Hen kommer aldrig att få veta vilken förändring det samtalet innebar för mig. Men visst är det spännande att tänka att man själv kanske påverkat någon annans liv på samma sätt utan att ha en aning om det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *