SEO eller SE(N)O?

Jag är skribent och när jag skriver, så sker det antingen spontant och med hjärtat, eller disciplinerat och målmedvetet.

Men jag börjar aldrig skriva en text med ”sökordet före”.

Jag säger inte så här för att jag har något emot SEO-optimering, utan för att jag väldigt gärna skulle vilja kunna det!

Ända sedan jag startade företag, har jag kämpat med detta SEO. Jag förstår principerna, sökord i rubriken och texten och så (har även ett optimeringsverktyg för den här bloggen), men har nog aldrig riktigt lärt mig hur man egentligen ska göra. När jag skrivit ett inlägg, och verktyget pockar på ett nyckelord jag vill bli hittad på, är det alltid helt tomt i bollen. I dunno, typ.

Det var först helt nyligen det gick upp för mig att man bestämmer sökordet FÖRST och SEDAN bygger man upp inlägget kring det ordet! För att hitta ett grymt bra sökord måste man göra en sökordsanalys, så man vet vad folk vill läsa om. Så pluttar man in det lite här och var i texten, och så får man massor av läsare!

Jag är inte särskilt principiell av mig, ni vet, jag tycker inte att sådant här begränsar min frihet som skribent, eller placerar in mig i nåtslags mainstream-mittfåra. Tror det handlar om kunskap att kunna skriva både SEO-optimerade och läsarvänliga inlägg. Läser ju sådana hela tiden på nätet, så jag vet att det går.

Jag kommer att försöka lära mig mer med tiden, för egentligen tycker jag det är kul att ha nåtslags mål med skrivandet, också annat än att bara ”flumma på”.

Vad tycker ni om SEO, är det bra eller SENO?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *