Ett erkännande om innehållet här på bloggen!

I have a confession to make.

Under de senaste månaderna har jag dubbelanvänt mina LinkedIn-inlägg även som inlägg här på bloggen! Eftersom jag med mycket möda och stort besvär skrivit på LinkedIn så har det känts som waste of material (ursäkta alla dessa engelska uttryck, jag läser väldigt mycket på engelska nuförtiden och blir påverkad!) att inte dela det jag skriver där också här på bloggen.

LinkedIn är ju en egen värld och jag har ansträngt mig en del att komma underfund med det forumet. Nu när det börjat kännas mer avslappnat där borta känner jag att jag räcker till för lite mer innehållsskapande här igen!

Men tyvärr har copypeistandet gjort innehållet här på bloggen mer spretigt och ofokuserat. Syftet med den här bloggen är ju från början att handla om skrivande och skapande. På LinkedIn skriver jag om andra saker rätt mycket också.

En anledning att jag vaknade upp var en text jag läste om content marketing. En fråga man bör ställa sig är: Vad är ditt syfte med olika sociala medier? Ups…

Nu tänker jag att jag måste bli mer aktiv och skapa genuina blogginlägg. Också för min egen skull. Genom bloggandet bearbetar jag nämligen mina egna tankar, får distans och nya idéer och insikter om skrivandet.

En föreläsare jag hade en gång sa att ”Man skriver sig fram till  resultat”, och det stämmer verkligen. Ibland inser jag grejer medan jag skriver!

På LinkedIn blir inläggen också väldigt korta från bloggperspektiv, eftersom det finns en begränsning hur mycket man får skriva. Här på bloggen framstår texterna som avhuggna. Det bara känns som att en bloggtext bör vara lite längre och utveckla saker lite mer.

Olika forum är verkligen olika forum.

So back to basics (nu gjorde jag det igen, engelska alltså), nu ska jag börja blogga mer om skrivande, skapande och mitt jobb som skribent!

Är det något som intresserar er särskilt kring dessa ämnen, som ni gärna skulle se inlägg om? Kommentera då gärna eller skicka email till eva@evagranqvist.com!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *