Ta din stress – annars blir den andras stress

”Jag tar ingen stress av det…”

STOPP!!! Gör du verkligen inte det? Inte alls?

Låt mig förklara.

Jag tycker stresshantering är en bra sak. Självklart är det inte hälsosamt att hela tiden leva i ett alarmtillstånd med allt vad det innebär av högt blodtryck, sömnlöshet och tillfällig blindhet.

Men det finns de personer som verkligen inte tar någon stress överhuvudtaget, aldrig någonsin. De glider runt i ett orubbligt tillstånd av zen, och det låter väl härligt, om det inte vore för följande:

Det är de som alltid kommer för sent, som kontinuerligt lämnar saker till sista minuten eller missar deadline helt och hållet, och som inte sköter sin del av arbetet.

Och med denna inställning orsakar de här personerna en sjuhelvetes massa stress – för andra. De städar sin egen tillvaro, men här snackar vi inte om någon miljövänlig avfallshantering, för någonstans får någon annan allt det över sig som den första rensade ut.

Utanför mitt fönster håller flitiga kommunanställda på och sopar gatan. Grus och sand som samlats på asfalten efter vintern lastas upp på en lastbil som kör iväg det någonstans. Men säkerligen inte till någon annans gata.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *