Anteckningsbokens berättelse

Att öppna en gammal anteckningsbok. Har du gjort det nångång? Vad hittade du?

Jag hittade listor, kontakter, kursanteckningar, ambitioner, planer. Minnen från faser när man nördat ner sig i något – vissa korta, andra långa. En berättelse om mycket vilja och mycket intresse.

Precis som mitt liv! Jag har jobbat som doktorand, forskningsassistent, databasadministratör, journalist, teatervärdinna, museiassistent och kontorsråtta.

Jag är pol.mag., kulturproducent och hundinstruktör. Har pluggat programmering, webbkommunikation och Röda Kors-kunskap, PR, politisk lobbying och ryska.

Ärligt talat skämdes jag länge för att jag gjort allt detta. Samhället lär oss ju att vi måste veta vad vi vill med livet när vi är 15. Nu vet jag bättre.

Den legendariska copywritern Joseph Sugarman skriver nämligen så här:

”The thirst for knowledge, a tremendous curiosity about life, a wealth of experiences and not being afraid to work are the top credentials for being a good copywriter.”

Inte konstigt att jag känner att jag hittat hem själsligt när det gäller min yrkesidentitet! Jag som alltid sett mig som patetisk och obeslutsam inser plötsligt att jag pluggat hela mitt liv för att bli just det jag är idag! Jag visste inte det, bara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *