Ni som har skrivandet som yrke, eller skriver i yrket!

Strävar ni aktivt efter ett speciellt mindset när ni ska skriva?

Elitidrottare har ibland som vana att köra vissa ritualer innan tävling. Det hjälper dem att komma in i en stämning där de kan prestera som allra bäst. Ritualerna kan handla om allt från musik till rörelsemönster och grimaser.

Skulle man kunna tillämpa idrottspsykologins läror på kreativa yrken också?

Ett kreativt jobb är inte underbart hela tiden, som många kanske tror. En copywriter producerar text. Betraktar man sig som någon som skaaapar när inspiratiooonen infinner sig är det kört, för jobb måste utföras och texter måste bli skrivna.

Det här med ritualer för egen del är en ny tanke för mig. Jag bara sätter mig vid skrivbordet, slår på datorn och skriver.

People on the outside think there’s something magical about writing, that you go up in the attic at midnight and cast the bones and come down in the morning with a story, but it isn’t like that. You sit in back of the typewriter and you work, and that’s all there is to it. –Harlan Ellison

Det enda jag kan komma på som är mycket viktigt för mig är att ha en blomma på skrivbordet. Vet inte varför, men det är mycket viktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *