Behöver man en superfin hemsida som skribent + feedback från er, tack!

Det är en fråga jag ställer mig nu, när mitt företagande håller på och förverkligas på riktigt.

Jag har läst vitt och brett om min bransch, och gjort lite observationer. Det finns dom som uttryckligen hävdar att som skribent så behöver man inte någon supersnygg, cool och modern hemsida. Det betyder inte att den ska vara motbjudande heller, men vi är skribenter, inte webbdesigners. End of discussion.

Fick i något skede tipset att det till och med kan fungera att köra med ett Google Doc, ni vet, som man kan skapa i sin Google Drive och dela. Jag följde det rådet, och det uppfyllde sitt syfte när jag ännu inte hade hunnit göra en riktig hemsida.

Jag har följt några skrivargurun ett tag, och gemensamt för samtliga är att deras hemsidor är mycket enkla rent designmässigt. Men de är innehållsrika, textmässigt. Jag har tillbringat mycket tid på dessa sidor, skrivit ut massor från dem, och lärt mig om saker. De är alla amerikanska eller brittiska, och personerna bakom dem stora talanger på sina områden.

Här i Norden däremot verkar skribenter så gott som alltid anlita en designbyrå för att bygga sina hemsidor. Jag får mindervärdeskomplex när jag går in på dessa sidor, med sina stora, skarpa bilder, intuitiva designs och objekt som åker fram och tillbaka. Och jag måste ju medge att en fin hemsida väcker köpbegäret på ett helt annat sätt än en som ger ett hemmasnickrat intryck. Av någon anledning får man automatiskt en bild av personen som erfaren och stående med båda fötterna stadigt i sitt businessområde. Så nog spelar det visuella roll alltid, även om det professionella kunnandet handlar om något annat.

Men för egen del har jag nog dessa enkla men innehållsrika sidor som en förebild. Tills vidare är min hemsida mer än lovligt spartansk, med bara det nödvändigaste för att berätta vad jag gör, men med tiden kommer den att utvecklas till en kunskapsbank för andra företagare, skribenter, copywriters och liknande.

Jag bjuder nu in Dig att ta en titt på min hemsida och ge feedback hur jag ska gå vidare. Vad saknar du informationsmässigt, dvs. vad mer skulle du vilja veta om mig och det jag gör? Och vad tycker du designmässigt? Du vet min ståndpunkt när det gäller design, men jag inser också att sidan behöver livas upp lite mer för att inte ge det klaustrofobiska intryck åtminstone jag får då jag går in där nu.

Vill du inte kommentera här på bloggen får du gärna använda kontaktformuläret eller mejla – kontaktuppgifterna finns på hemsidan!

Här är hemsidan!

(Hemsidan är förnyad sedan jag skrev det här inlägget. Men jag tar gärna kommentarer ändå!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *