Hälsningar från some-stern

Helle. Se alkaa jo vituttaa. 

-Kauko Röyhkä

I mitt senaste inlägg skrev jag om hur man hanterar värme när man måste (får) jobba, vara kreativ och produktiv. Och i inlägget före det skrev jag om vikten av att vila. När jag läser det där nu känns det som bullshit, rent ut sagt. Präktigt och godtroget. Jag är så desillusionerad nu.

När jag ser mig själv i spegeln idag bevittnar jag samma mörka ringar under ögonen som för några veckor sedan övertygade mig om att det är dags att ta lite semester. Vad beror detta på?

Det beror på värmen. Det beror på solen. Jag är mycket känslig för sol, och värmen gör mig utmattad precis som den gör andra människor. Resultatet av denna semester hittills (för den pågår lite än) är att jag tvingats sitta inne dagarna långa. Och vad gör jag då? Jo, surfar, hänger på sociala medier, tittar på TV och läser. Alltså allt det jag alltid gör annars också. Det är inte semester för mig. Det är some-ster och inget annat, det jag har. Semester vore att göra utflykter, promenera i naturen, cykla. Avbrott från det man annars gör, man behöver det, också om man tycker om sitt jobb. Nu kan vi inte ens ta en sväng ner till glasskiosken en kilometer bort utan att brinna upp. Och fläkten, den gick sönder naturligtvis.

Jag har alltså inte vilat upp mig från mitt jobb, vilket är syftet med semester. Jag är en fånge i mitt hem, uttråkad, och då surfar jag, hänger på sociala medier, tittar på TV och läser. Dag ut och dag in.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *